Examene Trinity

Examene Trinity

 

EXAMENE TRINITY  LA COLEGIUL NAȚIONAL”COSTACHE NEGRI”, GALAȚI ÎN PARTENERIAT CU EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE, BUCUREȘTI

De ce sunt examenele GESE (Graded Examinations in Spoken English) atât de speciale?

„Factorul principal care face din GESE o formă specială de test este modul în care se desfăşoară examinarea”, precizează dr. Griffiths, evaluator Trinity:

  • conversaţia se poartă doar între un examinator şi un candidat;
  • testul evaluează exclusiv abilitatea candidatului de a avea o conversaţie spontană, autentică şi interactivă;
  • structura conversaţiei nu este determinată de un model predefinit;
  • conversaţia este construită de către ambii participanţi, candidat şi examinator;
  • la finalul testării, examinatorul Trinity oferă o sesiune de feedback profesorilor care au pregătit candidaţii pentru examen.  Este important de notat că, în cazul examenelor GESE, elevul poartă o conversaţie cu un profesor-interlocutor care este vorbitor nativ de limba engleză. La finalul examenului, elevul demonstrează că este capabil să susţină o conversaţie cu o persoană dintr-o altă ţară, în limba engleză, ceea ce este o reuşită încurajatoare pentru un copil, argumentează Mark Griffiths.

În ce fel măsoară examenele GESE nivelul de învăţare?

Este important să avem în vedere că preşcolarii învaţă, în primul rând, prin ascultare şi prin vorbire. „Este necesar să poţi evalua dacă învăţarea s-a produs în cazul lor şi în ce măsură. Examenele GESE, prin componenta bazată pe comunicare directă cu elevul, evidenţiază progresele elevului, în materie de limbă engleză, fără partea de citire şi de scriere”, mai explică Mark Griffiths. Acest examen este încurajator şi pentru elevi şi pentru părinţii acestora, deoarece un certificat GESE atestă că elevul are deja un nivel de limbă engleză necesar în comunicarea sa, ca începător şi, de acolo… sky is the limit! Un alt avantaj este acela că examenele GESE se bazează, în totalitate, pe limba engleză învăţată la clasă, astfel încât nu sunt necesare alte materiale specifice de pregătire pentru elevi. Examenul este un indicator clar al învăţării. În schimb, platforma Trinity College London pune la dispoziţia profesorilor de limba engleză o gamă largă de materiale GESE, pentru orice nivel, astfel încât să poată servi drept inspiraţie pentru planurile de lecţii.

Intenționăm, în calitate de centru, să ne axăm pe primele 3 niveluri, pentru  candidati intre 4 si 12 ani.

Prin amabilitatea domnului Catalin Badanau, manager EECentre, vă putem pune la dispoziție un poster care prezintă cerințele de limbă pentru primele 3 niveluri.

trinity

Tutorialul video realizat la un examen Trinity GESE 1. Vă invităm să-l vizionați:  https://www.youtube.com/watch?v=sqnNz4r2hLw.