Activități 2022-2023

Activități 2022-2023

 EDUTALKS – antreprenoriat

Cum să devii un antreprenor de succes? Ciprian Dudulea și George Moroianu răspund întrebărilor elevilor Colegiului Național „Costache Negri”, Galați.

Săptămâna Educației Globale – „Împreună pentru pace”

Clasele de la profil pedagogic împreună cu preșcolarii de la Grădinița nr. 9 și de la Grădinția nr. 36 au realizat o serie de ateliere de lucru pe tema „Împreună pentru pace” în scopul promovării spiritului de toleranță, armoniei și cooperării.

Fii avocat în școala ta!

In cadrul proiectului „Fii avocat in scoala ta!”, sub indrumarea doamnei avocat Berghiș Boldea, claselea IX-a D si a IX-a F au desfasurat vineri, 3.03.2023, in cadrul Palatului Justiției, o activitate de pregatire pentru simularea unui proces civil și a unui proces penal, simulari ce vor avea loc pe 13 si 14.03.2023 tot la Palatul Justiției. O echipa formata din avocati, judecatori, procurori si grefieri au prezentat spețele celor două cazuri, au impartit elevii în grupe în functie de rolurile pe care doresc să le aibă in cadrul jocului de rol al proceselor și au desfășurat instruirea acestora.

I.L. Caragiale pe scena Colegiului Național „Costache Negri”, Galați

Elevii clasei a X-a B, coord. prof. Elvira Buzoianu, au pus în scena schițele lui Caragiale, într-un spectacol dedicat colegilor, profesorilor și părinților.

 Ziua Lecturii: Akum despre Cronicile Domnișoarei Poimâine

Ziua Lecturii: Akum despre Cronicile Domnișoarei Poimâine – 15 februarie 2023, ora 9, activitate online cu participarea scriitoarei Adina Rosetti. Adina Rosetti este scriitoare și jurnalistă. A crescut printre cărți și povești, amintirile din copilărie producându-i starea potrivită pentru a crea literatură. Este autoarea mai multor cărți pentru copii și adolescenți, Domnișoara Poimâine, Akum și Vrăjitoarea Niciodată, fiind doar câteva dintre personajele operei sale.

Pe 15 februarie, de Ziua Națională a Lecturii, Adina Rosetti va participa la o sesiune online despre scris și arta cuvântului, împreună cu reprezentanți ai Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, instituție subordonată Consiliului Județean Galați și cu elevi de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” și Colegiul Național „Costache Negri” Galați, în care va expune modalități și tehnici despre… cum se fac poveștile.
Parteneri: De Basm – Asociația scriitorilor pentru copii și adolescenți, Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Galați, Colegiul Național „Costache Negri” Galați.
Ziua lecturii

Ziua Internațională a Cititului Împreună

În biblioteca Colegiului Național „Costache Negri”, descoperim împreună universul minunat al cărților pentru copii.

„Pe tărâmul poveștilor” – ateliere de literație

În cadrul proiectului coord. de prof. Stan Mihaela, prof. Hiliuță Corina, director Caragea Anca, prof. Ciobanu Ramona și prof. Patriche Manuela, se realizează ateliere de literație și cluburi de lectură pe tema: ,,Pe tărâmul poveștilor”. Activitățile aduc împreună elevii Colegiului Național ,, Costache Negri”, profil pedagogic, specializarea educator- puericultor, clasa a X-a G și preșcolarii de la Grădinița PN ,,Croitorașul cel Viteaz”, Galați cu scopul promovării lecturii în rândul preșcolarilor și elevilor atât în mediul educației formale, dar mai ales în cazul educației informale, transformând astfel lectura într-o rutină.

Atelierul de carte – scriitori și cititori

La Colegiul Național „Costache Negri” iar am vorbit despre cărți și despre facerea cărților. Au bucurat cu prezența, tocmai de la Brașov, Alexandru Lamba și Laurențiu-Ciprian Tudor, iar de la Galați, de la „Noduri și semne”, Stela Iorga și Marius Grama.

Camerata Juventus în spectacolul Teatrului Muzical „Nae Leonard”

De Ziua Culturii Române, corul Colegiului Național „Costache Negri”, „Camerata Juventus” a cântat pe scena Teatrului Muzical „Nae Leonard” în cadrul spectacolului aniversar „Nemurirea prin cultură”.

Nemurirea prin cultura

Dăruiește o poveste, dăruiește un zâmbet!

Proiectul „Dăruiește o poveste, dăruiește un zâmbet!” este un proiect al grupului de voluntari CNCN coordonați de doamna prof. Violeta Lungeanu (la ediția 2022, peste 70 de elevi de clasa a IX-a / ediția 2023 – 93 de elevi voluntari) l-a desfășurat în parteneriat cu centrul de zi care funcționează sub patronajul parohiei Bisericii „Sf. Spiridon”, din Galați.

În siajul a două competențe cheie pentru educația europeană – competența socială și civică, dar și spiritul de inițiativă și antreprenoriat, proiectul a oferit elevilor contexte favorabile pentru formarea unor abilități, precum aceea de a comunica constructiv pentru a manifesta toleranță, de a crea încredere și de a manifesta empatie, solidaritate și interes în rezolvarea problemelor care afectează comunitatea locală, și a unor atitudini din sfera competențelor vizate: colaborare, responsabilitate, inițiativă, motivația și hotărârea de a realiza obiectivele propuse. Acest set de abilități și aptitudini a putut fi format prin activități care să-i determine pe elevi să acționeze și în medii dezavantajate din punct de vedere socio-economic.

Proiectul s-a desfășurat în două etape, care au presupus activități distincte, centrate pe obiectivele proiectului: activități dedicate strângerii de fonduri în vederea organizării atelierelor de lectură și desfășurarea propriu-zisă a atelierelor.

Desfășurarea activităților poate fi urmărită pe site-ul creat de elevii clasei a X-a pentru promovarea proiectului: https://aventurauneifaptebune.wordpress.com/

Traficul de persoane

Una dintre problemele cu care se confruntă societatea umană încă de la începuturile sale este îngrădirea până la anularea drepturilor unor membri proveniți din categorii vulnerabile: copii, femei și nu numai… Considerând că informarea tinerilor cu privire la riscurile la care se supun este esențială, în cadrul colegiului se desfășoară proiectul  ”Traficul de persoane”, promovat de Asociația eLiberare.

Orășelul lui Moș Crăciun

Fiecare copil merită să se bucure de strălucirea luminițelor din brad! Cu acest gând ne alăturăm și noi inițiativei Primăriei Galați, împodobind un brad cu globuri, steluțe și, mai ales, cu multe gânduri bune pentru cei mai puțin norocoși. Elevii Colegiului Național „Costache Negri” au împodobit bradul cu numărul 33.

Camerata Juventus alături de corul Madrigal în Concertul de Crăciun

Corul Colegiului Național „Costache Negri” din Galați, sub conducerea doamnei prof. Ștefania Stamate, a participat alături de Corul Madrigal la concertul „Pe drumul Crăciunului”.

Noaptea cercetătorilor europeni – 2022

Un eveniment care an de an încântă publicul, dar dovedește și creativitatea elevilor noștri. Un eveniment care aduce într-o echipă minunată elevi, profesori, părinți, comunitatea locală.

Rescriem povești identitare românești la Dunărea de Jos

„Rescriem povești identitare românești la Dunărea de Jos” – proiect în parteneriat Colegiul Național „Costache Negri” Galați și Filiala Galați a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

 Balul Bobocilor

Spectacol, dans, concurs – totul pentru a ura „Bun-venit!” noilor generații de liceeni.

„Semnătura indiană” de Radu George Ruba – lansare de carte la Colegiul Național „Costache Negri”

 Întâlnire cu scriitorii de SF și Fantasy

S.F. si Fantasy

 

Lecția de educație financiară

În data de 18.10.2022, mai multe clase ale colegiului nostru au participat, prin intermediul unei videoconferințe, la o lecție de educație financiară susținută de reprezentantul BNR, Mona Druță.