Activitati – 2013-2014

Activitati – 2013-2014

„CATAPULT CONTEST & ASA BACHELOR PRESENTATION”

            Evenimentul organizat de Colegiul Naţional „Costache Negri” Galaţi  şi  Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza” Galaţi în parteneriat cu Hanze University of Applied Sciences Groningen, a avut  două secţiuni:

·         Prezentarea programului de studii al Hanze University of Applied Sciences Groningen şi a parteneriatelor derulate de către aceasta cu instituţii de învăţământ din Europa, ce a avut loc marți, 25.02.2014, în amfiteatrul 1 al Colegiului Național ”Costache Negri” Galați;

·         Un atelier practic „Catapult design contest” în care elevii și-au demonstrat abilităţile inginereşti și care s-a desfășurat miercuri, 26.02.2014, în sala de sport a Colegiului Național ”Costache Negri” Galați.

      Astfel, în cadrul acestui eveniment, desfășurat pe durata a două zile, eveniment ce s-a vrut a fi atât distractiv cât și educațional, a avut loc prezentarea programului de studii al Institutului de Inginerie din cadrul Universității de Științe Aplicate din Hanze, Olanda, precum și modul în care acesta colaborează cu instituțiile de învățământ preuniversitar din Europa, iar apoi li s-a oferit elevilor participanți șansa să-și dovedească abilitățile inginerești participând la concursul de construire a catapultelor.

       Scopul acestui eveniment a fost să le dea elevilor de liceu o cunoaștere aprofundată a conceptului de „ştiinţe aplicate” şi de asemenea, să îi facă să înțeleagă care este importanţa muncii în echipă.

      Acest eveniment s-a vrut a fi interactiv şi distractiv atât pentru participanţi, cât şi pentru publicul prezent şi. de asemenea, unul care să-i facă pe elevi să înveţe câte ceva desprespirit de echipă, colaborare, leadership şi orice altceva ce este necesar pentru a deveni o echipă câştigătoare.

Luminile rampei – 22 noiembrie 2013

Activitatea coordonată de prof. Vasile Leonte și bibliotecar, prof. Elvira Alexandrescu, s-a desfășurat în parteneriat cu Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galați și i-a avut ca invitați pe actorul Cristian Gheorghe, directorul teatrului, și Cristina Uja, actriță, foști elevi ai școlii. Ei au trebuit să răspundă întrebărilor din program, după vizionarea unui fragment din filmul „Filantropica”. 

Din program:

  • literatură și cinematografie – fascinația ecranului,
  • dezbatere despre textul literar și varianta scenică/cinematografică,
  • evocarea unor personalități ale scenei românești,
  • proiecte ale teatrului gălățean.

Au mai luat cuvântul și prof. Vasile Leonte, prof. Violeta Lungeanu, prof. Elvira Alexandrescu.

Elevii claselor a IX-a A, B, F și a XI-a au fost încântați de abordarea neprotocolară a temei și au dorit să mai participe la astfel de activități interactive.