Activitati

Activitati

Cenaclul literar-artistic „Punti peste timp”

       Este al treilea an în care Cenaclul literar-artistic „Punți peste timp…”, coordonat de prof. Valentina Brașoveanu, vine să promoveze elevi talentați care au printre pasiunile lor: muzica, literatura, teatrul și coregrafia. 

       Și în acest an am avut deosebita plăcere să-i urmărim pe elevii din trupele de teatru „Trimbulinzii” și „Skepsis” care au interpretat mai multe scenete comice. Instrumentele muzicale au fermecat auzul spectatorilor, iar elevii Mihaela Bîgu (pian), Cristina Racoviță (flaut), Corina Dragomir (pian), Andrei Panghele (chitară) și Iulian Hîrleșteanu (chitară) au fost aplaudați îndelung. Sabina Ilie, Cătălina Bercaru, Maria Mitu și Cătălina Panaite au interpretat vocal piese celebre din repertoriul național și internațional, spre încântarea celor din sală.

    Activitatea a avut și un scop caritabil, fiecare spectator oferind dulciuri și jucării pentru copiii din Centrul de plasament „Negru Vodă” și cei din Centru de primire urgențe „Irene și Stuart”, care s-au bucurat că Moș Nicolaie nu i-a uitat nici anul acesta.

       Mulțumim elevilor și părinților de la clasele a VI-a A, a VIII-a A, a X-a A, a X-a E și a XI-a B pentru generozitate.

Trupa “Oh! là là!” – marele premiu,“Eugène Ionesco”(pentru cel mai bun spectacol) la Festivalul Naţional al Artelor Combinate pentru Liceeni Francofoni „Artele-n joc pe scenă”

 

Actriţe:

 • Oana Iustina Ghimbăşanu – Pierre Brochant,
 • Cristina Elisabeta Tânjală – François Pignon,
 • Diana Elena Borş – Juste Leblanc,
 • Alina Nadia Olaru – Lucien Cheval,
 • Anca Blîndu – Christine Brochant,
 • Raluca Daniela Şişu – Marlène Sasseur, Pascal Meneaux, Standardiste.

 Coordonatoare: prof. Aurelia Caragea, prof. Gina Baciu

        Suntem o trupă de fete dinamice şi cu personalităţi total diferite, ceea ce nu ne-a împiedicat însă să formăm un grup cu adevărat unit din care am reuşit să scoatem tot ce e mai bun. Ne cunoşteam deja bine, dat fiind faptul că facem toate parte din aceeaşi clasă, însă pe parcursul acestei pregătiri pentru festival am descoperit fiecare în cealaltă şi în doamnele profesoare ceea ce nu ne-am fi gândit că am putea găsi.   Piesa fiind o comedie, aleasă de comun acord, “Le dîner de cons” de Francis Veber, ne-a dat toate posibilităţile să o exploatăm la maximum, îmbinând artele combinate cu teatrul într-o manieră cât mai natural posibilă. Cât despre numele trupei noastre, numele de “Oh! là là!” reia exclamaţia cea mai frecventă din piesă, surprinzând momentele cele mai comice. L-am ales ca o emblemă a noastră ce credem că se potriveşte de minune.

         Firul piesei urmăreşte drama lui Pierre Brochant, transformată într-o comedie datorită naivului Francois Pignon. Pierre este în culmea fericirii deoarece a găsit omul perfect pentru cina sa de gogomani pe care o organizează cu prietenii săi.  Tragedia începe când Pierre îşi dă seama că victima sa îi pătrunde în viaţa personală şi distruge şi ultima sperantă de a-şi recupera dragostea. Am muncit mult pentru această piesă, fiindcă deşi la început ni s-a parut uşor de jucat o comedie, s-a dovedit a fi mai greu decât ne aşteptam. Însă încurajate de doamnele profesoare şi nelăsându-ne bătute am hotărât să mergem mai departe şi să dăm tot ce avem. Trupele participante au fost în număr de 10 din toată ţara: Galaţi, Caracal, Bereşti, Târgu-Jiu, Botoşani, Piatra Neamţ, toate concurând pentru marele premiu “Eugène Ionesco”(Cel mai bun spectacol).

       Emoţiile din spatele scenei şi de pe scenă nu s-au putut compara, însă ne-am surprins jucând ca şi cum ar fi fost ultima noastră şansă de a fi actori, de a arăta ce putem. Nicio repetiţie nu a avut parte de implicarea de pe scenă şi de comuniunea strânsă între noi, ce ne-a dat putere să depăşim şi dificultăţile tehnice care au survenit. Festivitatea de premiere ce a avut loc aproape imediat după ieşirea noastră de pe scenă nu ne-a dat timp să ne revenim de tot, aşteptând cu sufletul la gură înmânarea premiilor. Am avut bucuria şi onoarea de a lua premiul pentru cea mai bună acurateţe a limbii franceze, premiu pentru care îi mulţumim în mod special şi doamnei Aurelia Caragea care a fost atentă la fiecare cuvânt pronunţat pe parcursul tuturor repetiţiilor. De asemenea, Cristina Tânjală a primit premiul individual pentru cel mai complex personaj, primind felicitările personale ale domnului director al teatrului “Fani Tardini” din Galati. Şi nu în ultimul rând, ceea ce am aşteptat atât s-a întâmplat: ne-a fost înmânat premiul cel mare “Eugène Ionesco” împreună cu marele trofeu. Am simţit atunci că munca ne-a fost recompensată din plin şi următorul nostru gând a fost cum să participăm şi anul viitor cu o piesă la fel de importantă. Mulţumim din suflet şi intregii susţineri a şcolii noastre, de care am fost complet emoţionaţi şi onoraţi. Solidaritatea s-a făcut simţită cu adevărat din partea Colegiului Naţional “Costache Negri”!

Bucureştiul – „Micul Paris”

Excursie şcolară a elevilor de la Colegiul Naţional “Costache Negri” din  Galaţi   (17 noiembrie 2012)

Profesori organizatori: Mihăilă  Claudia, Burghiu Gina, Ciobanu Cristina

Itinerariul excursiei:  Galaţi – Brăila – Însurăţei – Slobozia – Urziceni – Bucureşti şi retur.

Judeţe traversate : Galaţi, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Ilfov, Bucureşti

Unitate de relief  traversată:  Câmpia Română

Muzeul „Grigore Antipa”

Obiective turistice vizate  (unele dintre cele mai mari atracții turistice ale Bucureștiului):

   • Palatul Parlamentului (cunoscut sub numele de Casa Poporului înainte de revoluție).
   • Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”;
   • Parcul Herăstrău sau Parcul Național Carol al II-lea şi  Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” (sau pe scurt Muzeul Satului)

Rezultate scontate

Pe termen scurt:

 •  dezvoltarea capacităţilor de comportament, de integrare în grupul turiştilor, de cooperare între indivizi;
 •  cultivarea sentimentului de mândrie patriotică prin declanşarea de emoţii, aprecieri asupra frumuseţilor fizice, religioase ale teritoriului patriei şi împletirea cu elemente de istorie a trecutului şi prezentului poporului român.

                       Pe termen lung:

 • formarea deprinderilor de observare, de sesizare a aspectelor fizico-geografice, de cultivare a unei educaţii ecologice;
 • formarea deprinderii de comportare civilizată, corectă, de integrare în structura unui grup turistic, de cooperare şi respect.

Seară de basm

„Seară de basm” a fost activitatea „magică” pe care am desfășurat-o miercuri, 31 octombrie 2012, în cadrul campaniei de promovare a lecturii „Ai dreptul să visezi! Trăiește bucuria de a citi!”, dar și în cadrul manifestării-concurs „Halloween Fest”, organizată de Consiliul elevilor CNCN.

Felicitări tuturor participanților!
Copiii au creat și prezentat costume și roluri originale prin care au arătat că sunt buni prieteni ai lecturii, că știu să „trăiască bucuria de a citi”. Au demonstrat că nu degeaba  am ales ca mesajul eminescian să fie prezent pe prima filă a caietelor noastre „Citește! Numai citind creierul tău va deveni un laborator de idei și imagini”.

prof. înv. primar Rodica Ștefănică

 

Revista școlară – fereastră către celălalt

Pentru a cinsti Ziua Educației (5 octombrie) ne-am adunat cu mic, cu mare, gimnaziști și, în mod special, liceeni, la Biblioteca „V. A. Urechia”.

Într-o sală spațioasă, în care prezența lui Mihai Eminescu era benefică, am discutat pe tema „Revista școlară -fereastră către celălalt”.Prezența coordonatorilor și a jurnalistei de la „Viața liberă”, doamna Maria Stanciu, ne-a determinat pe noi, micii reporteri, să avem o altă viziune asupra modului în care trebuie să redactăm și să promovăm o publicație școlară.

Profesorii coordonatori au prezentat revistele, subliniind contribuția elevilor la realizarea lor. Multitudinea subiectelor abordate de colegii noștri, ne-a furnizat idei noi care vor putea fi dezvoltate în numărul viitor al „Liceenilor în dungi”.

În încheierea activității, noi, „reporterii în devenire”, am fost răsplătiți de doamna Letiția Buruiană, director adjunct al bibliotecii, cu diplome pentru rezistența în timp și respectul nostru față de cuvânt.

Atmosfera a fost plăcută, distinsă, iar întâlnirea ne-a motivat și ne-a trezit interesul pentru a continua munca începută cu trei ani în urmă.
Ilincuța si Raluca

Consiliul elevilor – raport de activitate, 2011-2012

Andreea-Cosmina Ciobanu

The Golden Quill Contest

Concursul de creatie in limba engleza este coordonat de profesor Sirbu Corina-Alice in colaborare cu profesor Radu Anca Madalina si  profesor Cuzi Mihaela. Concursul  a avut in anul scolar 20111-2012 doua etape.

Prima etapa, desfasurata in Saptamana Altfel, s-a numit Stories in English. Elevii au scris povesti in limba engleza pornind de la o tema data si respectand o limita de cuvinte. In concurs s-au inscris elevi de la clasele a VIII-a – a XI-a. S-au obtinut urmatoarele premii:

clasa a VIII-a:

Premiul I: Buruiana Gabriela (8B)
Premiul al II-lea : Buleandra Alexandra (8B)
Premiul al III-lea: Cotos Ioana (8B)

clasa a IX-a :

Premiul I: Cranganu Cristina (9E)
Premiul al II-lea: Gurau Irina (9e)
Premiul al III-lea: Staicu Valentin (9E), Chitic Diana (9E)

Clasa a X-a:

Premiul I: Serban Laurentia (10E), Crivoi Daniela (10E), Crisan Andrei (10I), Voiculescu Bogdan (10I)
Premiul al II-lea: Matoianu Georgiana (10E)
Premiul al III-lea: Nanu Violeta (10E)

Clasa a XI-a:

Premiul I: Dima Ionut (11I)
Premiul al II-lea: Balan Irina (11E)
Premiul al III-lea: Bardas Maria( 11I), Mihui Aiana (11E)

A doua etapa, desfasurata cu ocazia Zilelor Liceului, s-a numit Poems in English. Elevii de la clasele a VII-a – a XI-a  si-au demonstrat talentele creative alcatuind doua catrene pornind de la 5 cuvinte extrase pe loc. Au primit note atat pentru partea de creatie cat si pentru cea de recitare. Premiile au fost:

Clasa a VII-a:

Premiul I: Crivat Octavian(7B), Ilie Sabina(7A)
Premiul al II-lea: Iftode Roxana(7B), Ionita Dragos (7B), Rascanu Teodora (7A)
Premiul al III-lea: Speianu Andreea (7B)

Clasa a IX-a:

Premiul I:Cranganu Cristina (9E), Mocanu George (9C)
Premiul al II-lea: Pavel Claudia (9C)
Premiul al III-lea: Gurau Irina (9E)

Clasa a X-a:

Premiul I: Banceanu Andreea (10E), Moldoveanu Iulia (10E)
Premiul al II-lea: Matoianu Georgiana (10E), Voiculescu Bogdan (10I)
Premiul al III-lea: Crisan Andrei (10I)

Clasa a XI-a:

Premiul I: Balan Irina (11E), Holbanel Cosmin (11I), Mihui Aiana (11E), Tudorie Laura Teodora (11I)
Premiul al II-lea: Toma Oana (11I)
Premiul al III-lea: Bardas Maria (11I)

Felicitari tuturor elevilor implicati in concurs! Va asteptam si la editiile urmatoare!

Spring day is Today

Cu ocazia Zilei Tineretului (2 mai), Consiliul Județean al Elevilor împreună cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, dar și cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean a organizat concursul dedicat în totalitate tinerilor „Spring day is Today”.

Pe măsură ce minutele se scurgeau, curtea exterioara a Palatului Copiilor și Elevilor devenea din ce în ce mai neîncăpătoare. Elevi, care mai de care mai costumați, aranjați, cu panouri bogate în informații și imagini, cu bucate fel de fel își făceau simțită prezența.Cei peste 220 de elevi care au răspuns provocării Consiliului Județean al Elevilor s-au prezentat exemplar. Fiecare liceu participant a avut datoria de a prezenta o țară, membră a Uniunii Europene, țară extrasă în cadrul adunărilor CJE. Printre numeroasele standuri pregătite cu mult drag și multă muncă, standul Colegiului Național „Costache Negri” (reprezentând Bulgaria), se face remarcat prin bucatele pregătite, dar și prin ospitalitatea concurenților. Echipajul alcătuit din nouă elevi (State Georgiana, Dana Lăcustă, Petrea Alina, Strat Livia, Carp Andreea, Nechifor Angela, Mitu Andreea, Mogoș George și Ciobanu Andreea), însoțiți de domnul profesor Voiculescu Dan, a trecut cu brio toate probele juriului. Bucătăria bulgărească s-a dovedit a fi un succes, fapt demonstrat de numărul mare de participanți care nu se puteau opri în a degusta toate cele pregătite. Andreea Carp, Andreea Mitu și Angela Nechifor au stârnit aplauzele publicului  și juriului prin modalitatea deosebita de a recita imnul national al Bulgariei. Dansul traditional bulgăresc, dar și costumele tradiționale nu au putut trece neobservate. Prin dansurile bulgărești, Strat Livia, Mogoș George și Petrea Alina au făcut tot posibilul ca tradițiile acestea să fie transmise către juriu. Creativitatea, implicarea și străduința elevilor au arătat că aceștia sunt pregătiți să facă față oricărei provocări ivite!

Andreea Ciobanu

Omagiu lui Mihai Eminescu

Elevii Colegiului Naţional  „C.Negri” au ales să sărbătorească împlinirea a 162 de ani de la naşterea lui M. Eminescu, dând glas nemuritoarelor sale versuri, interpretându-le pe linie melodică, punându-şi în valoare creativitatea şi sensibilitatea, dar şi rememorând etape importante din biografia şi din activitatea scriitorului. Recitalurile poetice susţinute de gimnaziştii din clasele a VI-a A, a VIII-a A (coord, prof. Braşoveanu Valentina) şi a V-a A (coord., prof. Tofan Onorica), la care s-au alăturat şi liceenii din clasa a X-a I (prof. Tofan Onorica), au făcut ca magia versurilor eminesciene să cuprindă sufletele tuturor celor prezenţi. De asemenea, elevii au relevat multiplele faţete ale personalităţii lui M. Eminescu, acordând o atenţie specială publicisticii (clasa a XI-a C, coord. prof Fuică Violeta), pentru ca în cele din urmă să situeze scriitorul între contemporani şi posteritate (clasele a VI-a A, a VIII-a A, coord. prof. Braşoveanu Valentina). Având ca model poezia eminesciană, talentaţii elevi din clasa a VII-a B, îndrumaţi de doamna prof. Ciobanu Cristina, au demonstrat că-şi pot exprima tezaurul de gânduri şi trăiri în creaţii lirice proprii. Liantul tuturor momentelor prezentate a fost ansamblul coral al şcolii, coordonat de prof. Puică Tincuţa. Aşadar. prin poezie, muzică, imagini, creativitate, dar şi spirit analitic, toţi participanţii au adus un omagiu lui Mihai Eminescu.

Cenaclul literar-artistic „Punți peste timp”

Deschiderea a avut loc în data de 30 noiembrie 2011, printr-o serie de activitati în care muzica, dansul, literatura, artele plastice s-au îmbinat. Invitatul special al acestei manifestări a fost Theodor Parapiru.

 

 

 

 

Anul scolar 2010-2011

Manifestări culturale, cercuri, campanii:

Rendez-vous cu Galaţii de altădată – manifestare desfăşurată la  Universitatea „Dunărea  de Jos” Galaţi cu participarea elevilor clasei a X-a C
Ziua Culturii Naţionale, 14 .01.2011, manifestare desfăşurată la  Teatrul Muzical „Nae Leonard” Galaţi cu participarea elevilor clasei a IX-a C, prof. Fuica Violeta
Întalnire cu etnograful E. Holbana
Proiectul “Valori perene ale culturii populare” – documentare – elevii cl. XII-B, profesor Vasile Leonte
Înfiinţarea Clubului de şah “Pătrăţel”, în colaborare cu Federaţia Română de Şah, clasa a II-a, institutor Ștefănică Rodica
Bio-Europa – „Bogăţia Europei stă în diversitatea sa!” – campaniei de informare – clasa a III-a, institutor Trotușanu Gina

Activități caritabile

Acţiuni umanitare/de voluntariat, cu participarea elevilor şi părinţilor de la clasa a II-a A, instit. Ștefănică Rodica: colectarea şi donarea unei sume, la apelul umanitar de ajutorare a fetiţei Cristea Andreea Ştefania;  donarea de îmbrăcăminte şi jucării unor copii/familii nevoiaşe; donarea unui ghiozdan cu toate rechizitele necesare clasei I unei eleve de la Şcoala 33; proiectul „Respectul nostru” – actiuni de comunicare, relaţionare, ajutorare pentru profesorii pensionari ai şcolii noastre, aflaţi în dificultate emoţională, materială, financiară;
„Învaţă să dăruieşti” – Proiect caritabil  – vizită la Centrul de Plasament „Negru Vodă”, Galaţi – parteneriat cu Grădiniţa Nr. 9 – clasa a III-a, instit. Trotușanu Gina;
Proiecte caritabile- leagănul de copii si şcoala Drăguşeni – clasa a IV-a, institutor Ivănuș Sofia;
Foarte mulți dintre elevii școlii au participat și activităţi de strângere de fonduri pentru fundaţiile “Zâmbet de copil”, “Inimă de copil” şi Crucea Roşie.

Spectacole tematice

Serbare de Crăciun – clasa I, institutor Turosu Dorina, clasa a IV-a – institutor Ivănuș Sofia
„Omagiul marelui Eminescu ”- în parteneriat cu biblioteca şcolii, clasa a IV-a – institutor Ivănuș Sofia
Serbare de Crăciun- „Maica Domnului şi florile pământului”- prof. Kirlandi M
Spectaculul „Bucuria muzicală a crăciunului”- prof. Puică Tincuța
Omagierea poetului nepereche

Concursuri

Concursurile EDU CREATIV la MATEMATICĂ („Magia cifrelor”) şi LIMBA ROMÂNĂ („EDULEX”) – clasa I – instit. Bobu Daniela,
Concursul de ghicitori „Ghici, ghicitoarea mea” – clasa I – instit. Bobu Daniela,
Acord de parteneriat cu asociaţia Media Kinder în vederea organizării concursului – instit. Turosu Dorina,
Programul-concurs – Eco design „Cand vorbesti de plastic, fii elastic!”- realizarea de costume din materiale refolosibile – colaborare cu Colegiul Traian – noiembrie2010 – clasa a II-a B, instit. Matei Doina,
clasa a II-a B – participari cu rezultate bune la un concurs de religie, la concursul epistolar organizat de Posta Romana „Copacii lumii vor ajutor”, la concursul „Cangurasul Explorator”, la concursul Echi-Gal, la concursul Gazeta Matematică-Junior (eleva evidentiata Dolea Elena),
clasa a III-a A – participari cu rezultate deosebite la concursul Evaluare in educatie (matematica, romana), la concursul „Cangurasul Explorator”, la concursul „Laboratorul de stiinte”, la concursul de civica „Edu-Domino”,
clasa a III-a B – participari cu rezultate bune la concursul Evaluare in educatie (romana, matematica), la concursul „Cangurasul Explorator”,
clasa a IV-a A – participare cu rezultate bune la concursul „Cangurul explorator”
Concursul  „I. L. Caragiale” – clasa a VI-a B.

Expoziții

Expoziţie de fotogrofie – A. Petrea –  prof- State Melu
Expoziţii – „Toamna în culori” şi cu ocazia sărbătorilor de iarnă – prof. Bujeniţă Cristina

Alte activități

vizite la muzee (Muzeul de Istorie, Grădina Botanică),
vizionări de spectacole și filme,
realizarea și întreținerea unor site-uri ale claselor,
participarea la campania de stranger a materialelor reciclabile.