Absolventi de marca

Absolventi de marca

Absolvenţi ai unităţii de învăţământ care au contribuit în mod decisiv, în decursul timpului, la dezvoltatrea economiei, educaţei, culturii, artei, ştiinţei, sportului

 Fănuș Neagu – scriitor român (dramaturg, povestitor, memorialist, nuvelist, romancier), academician, director de teatru. Primește numeroase premii din partea Uniunii Scriitorilor pentru opera sa.
Volume publicate:

1954 – debutează cu povestirea Dușman cu lumea, în revista Tânărul scriitor.
1959 – debut editorial cu volumul de povestiri Ningea în Bărăgan; volum retipărit în 1964 sub titlul Cantonul părăsit.
1960 – Somnul de la amiază.
1962 – Dincolo de nisipuri.
1967 – Vara buimacă.
1968 – Îngerul a strigat, primul său roman, considerat evenimentul editorial al anului.
1972 – În văpaia lunii (nuvele).
1972 – Cronici de carnaval, volum de publicistică.
1977 – Frumoșii nebuni ai marilor orașe, roman.
1977 – Cronici afurisite, volum de memorialistică reunind tabletele semnate în rubricile de sport din Scînteia Tineretului și Luceafarul.
1979 – Cartea cu prieteni.
1981 – Insomnii de mătase.
1985 – A doua carte cu prieteni.
1987 – Întâmplări aiurea și călătorii oranj, volum de publicistică.
1988 – Scaunul singurătății, roman.
1994 – Dincolo de nisipuri, nuvele, la Editura Porto-Franco, Galați.
2001 – Amantul marii doamne Dracula, roman.
2004 – Asfinţit de Europă, răsărit de Asie, roman.
2004 – Jurnal cu faţa ascunsă, publicistică.

Titus Andrei – compozitor și cunoscut realizator de emisiuni de televiziune.  Una dintre publicațiile românești (Ecran Magazin) l-a caracterizat pe Titus Andrei „artizan” de destine artistice motivat de faptul că foarte mulți din cântăreții de azi au fost descoperiți și susținuți de el. Dida Drăgan, Adrian Enache, Aurelian Temișan, Daniel Iordăchioaie, Valentina Fărcășanu, Laura Stoica, Daniel Robu, Daniela Gyorfi, Rafael, Vlad Miriță, Pepe, Mihai Trăistariu, Ionuț Ungureanu (Provincialii), Romeo Zaharia sunt doar o parte din cei care, astăzi se întorc cu recunoștință spre omul de radio Titus Andrei. Ei sunt cei pentru care Titus Andrei a avut o contribuție mare la lansarea și susținerea carierei lor muzicale.

Vasile Donose – muzicolog, doctor în filozofie, membru al Uniunii Muzicologilor din România, președinte al Uniunii Interpreţilor, Coregrafilor şi Criticilor din România, director la Radio România Bucureşti.

 

 

 Mielu Zlate  – psiholog roman, profesor doctor  Universitatea Bucureşti. Intreaga sa activitate s-a reflectat în aparitia a numeroase cărţi,  monografii şi manuale de referinţă pentru literatura de specialitate  romanească:

Tratat de psihologie organizaţional-managerială,
Leadership şi management,
Eul şi personalitatea,
Psihologia mecanismelor cognitive,
Introducere în psihologie,
Omul faţa în faţă cu lumea,
Cunoaşterea şi activarea grupurilor sociale.

Nicolae Mitrofan –  psiholog român, profesor universitar doctor la Universitatea din București, decan al facultății din anul 2008 și președinte al Colegiului Psihologilor din România.

Nicolae Mitrofan a publicat în cariera sa ca psiholog și cadru universitar mai multe lucrări de referință, în literatura de specialitate română și internațională. Lucrarea de Psihologie judiciară a reprezentat la data apariției acesteia în România o premieră absolută.

Alte lucrări:

Testarea psihologică. Inteligența și aptitudinile,
Aptitudinea pedagogică ,
Testarea psihologică a copilului mic,
Elemente de psihologie a cuplului – coautor.

Dumitru Vrabie  – psiholog român, profesor universitar doctor Universitatea Galaţi. A fost membru al Asociaţiei Oamenilor de Ştiinţă din România (din 1964)  şi al Asociaţiei Internaţionale pentru Relaţii Interumane, cu sediul la New York (din 1988). A fost menţionat în lucrări de circulaţie internaţională: Men of Achievement Who’s Who, Cambridge, Anglia, 1987; „Dicţionar de psihologie”, Editura Universităţii din Bucureşti, 1979, I. U. Psy (Uniunea Internaţională de Psihologie Ştiinţifică, 1984).

Radu Preda – (n. 1972, Galaţi) este un teolog român, lector la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj Napoca.  A făcut studii la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti (1991-1995), urmând apoi studii doctorale la Heidelberg, Paris şi Roma. Titlul ştiinţific de doctor în teologie l-a obţinut la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj Napoca.

Cărţi publicate:

Jurnal cu Petre Ţuţea (Ed. Humanitas, Bucureşti, 1992)
Biserica în Stat – O invitaţie la dezbatere (Ed. Scripta, 1999).

Angela Baciu – poet, publicist, membru al Uniunii Scriitorilor din România.

Cătălin Vasiliu – regizor, actor, colaborator la elaborarea şi editarea programelor, manifestărilor Cinematecii Române.

Cristian Gheorghe – actor, regizor, scenograf.

Bună parte dintre absolventii şcolii sunt profesori, profesori universitari, avocaţi, medici, ingineri, informaticieni, programatori de SOFT, economişti etc.

Majoritatea absolvenţilor urmează cusurile învănţământului  superior  în ţară sau în  străinătate în ţări precum: Germania, Franţa, Anglia, Olanda etc.