Categorii Media Liceeni in dungi

Liceeni în dungi

De mai bine de opt ani iese în lume, bianual, o revistă cu un nume controversat și generator de ipoteze (sau ironii, uneori): Liceeni în dungi. Suntem la numărul 19; lumea a uitat istoricul titulaturii, fiindcă, între timp, nu se mai poartă uniforma, cu atât mai puțin în dungi, nici inițiatorii nu mai sunt superbii adolescenți care au convenit că forma lor de comunicare/ informare este cuvântul scris, însoțit de un desen, o poză.

 «Impetuoșii » au părăsit locul din caseta rezervată, au urcat spre «vechea gardă», ca mai apoi să iasă cu totul din umbra liceului, să țintească spre orizonturile studenției, iar mai curând să se pregătească pentru confruntarea cu viața. I-au ajutat ceasurile de documentare, de elaborare a materialelor, de șlefuire a lor până la virgula cea mai nevinovată? De bună seamă, de vreme ce unii au fost admiși la Jurnalism, alții la Filologie, alții la Comunicare.

Revista ambiționează să se subordoneze, cu fiecare număr, unei teme, nu tocmai indiferente perioadei de formare. «Liceenii» s-au interesat de ipostazele succesului, de frumusețea meleagurilor dunărene, de utilitatea unei familii solidare, de șansele minoritarilor de a-și păstra ființa, de individualitatea într-o Europă unită. Alt număr a abordat diversitatea religioasă a eparhiei; în fine, de curând, am vrut să investigăm cum jonglează românul cu spaima de sărăcie.

Mânuitori ai cuvintelor, nu vom reuși să găsim pe cele mai potrivite spre a le  mulțumi cum se cuvine celor care au acceptat să sponsorizeze inițiativa noastră, cu deosebire oamenilor de excepție de la Grupul de firme «Mariano», prin persoana domnului Marian Băilă.

prof. Vasile Leonte

Puteti citi/descărca ultimele numere ale revistei aici:

Liceeni in dungi nr. 26

Liceeni în dungi nr. 21

Liceeni în dungi nr. 22 – număr aniversar.