Categorii Despre Anul scolar 2012-2013

Anul scolar 2012-2013

Olimpiada internațională de geografie

  • Cosmina Albulescu – prof. Burghiu Gina – medalie de aur

„După performanţa de anul trecut (locul al doilea pe naţiuni şi patru medalii: două de aur, o medalie de argint şi o medalie de bronz), lotul olimpic de geografie al României a cucerit în acest an supremaţia mondială, graţie palmaresului excepţional obţinut la a X-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie: trei medalii de aur şi o medalie de argint.
Elevii laureaţi cu aur sunt Andra-Cosmina Albulescu (Colegiul Naţional ,,Costache Negri din Galaţi), Cosmina-Andreea Manea (Colegiul Naţional ,,I. C. Brătianu” din Piteşti) şi Theodor-Adrian Ivan (Colegiul Naţional din Iaşi). Toţi trei sunt la prima participare într-o astfel de competiţie de anvergură mondială. Medalia de argint i-a revenit lui Traian Tomenco, absolvent al Liceului  Teoretic ,,Constantin Brâncoveanu” din Bucureşti, medaliat cu bronz la ediţia precedentă.
Olimpiada Internaţională de Geografie s-a desfăşurat în perioada 30 iulie – 5 august, la Kyoto (Japonia), reunind participanţi din 32 de ţări.” (sursa: http://www.edu.ro/index.php/pressrel/20307)

Concursul internațional de artă plastică „Nicoară”

  • Crînganu Iulia Cristina (clasa a X-a) – premiul II (grafică)

World Robot Olympiad (olimpiada de robotică)

  •  Echipa formată din Dorin Gabriel Clisu (clasa a XII-a, CNCN),  Cristian Chiriac și Dan George Mitescu  (clasa a XI-a, CNVA) a obținut  premiul I și s-a calificat la etapa internațională, care va avea loc în perioada 15-17 noiembrie 2013 la Jakarta.

Olimpiada de geografie

  • Albulescu Cosmina – prof. Burghiu Gina – mențiune specială și calificare (cu cel mai mare punctaj din concurs, în urma probei de baraj) la etapa internațională a olimpiadei de geografie (Kyoto, Japonia, 30 iulie-5 august: http://www.geoolympiad.org/)